טיפול בדלקת בזמן מחזור

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

28/02/2019 | 23:57 | מאת: אורחת20

שלום, ביום רביעי הייתי אצל הגניקולוג אחרי שהיו לי הפרשות צהובות מזה כמה שבועות, הוא איבחן לי דלקת בנרתיק (לא אמר לי איזו ושכחתי לשאול) ונתן לי אופלודקס, קרם אגיסטן, ונרות (אין לי את הנרות כרגע יהיה לי ביום ראשון). התחלתי את הטיפול באופלודקס ויום אחרי קיבלתי מחזור (הייתי אמורה לקבל) המחזור הופיע מיימי ובצבע אדום בוהק שלאחר כזה זמן מה מתכהה וגם יחסית מועט, השאלות שלי הן כאלו.. האם הדימום הזה תקין? איך להמשיך את הטיפול? לשים את הקרם למרות שאני במחזור? ולגבי הנרות, יש בעיה לעשות את הטיפול במחזור (ביום ראשון)? ועם הכדורים אין בעיה, נכון? תודה על היתייחסות והמשך סופ“ש נעים.

אופלודקס אינו טיפול סטנדרטי לדלקות בנרתיק אלא אם יש חיידק ספציפיץ. ייתכן שהטיפול ניתן לדלקת בדרכי השתן. אם התחלת את האנטיביוטיקה, רצוי לסיים והוסת אינו מפריע. קרם מקומי ניתן למרוח גם בזמן וסת. אין להשתמש בנרות בזמן וסת ויש להמתין לסייומו ואז לבצע הטיפול.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק