פטריה עיקשת לאחר לידה

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

17/02/2019 | 19:20 | מאת: איילת

שלום, אני 3 שבועות לאחר לידה ראשונה, לידה וגינלית עם אפידורל ותפרים פנימיים. כרגע נותר דימום קל מאוד בלבד. לפני כשבוע התחלתי להרגיש גרד קיצוני שמנע ממני לישון לילות שלמים באזור פי הטבעת וכל הפות. כעבור יומיים בהם הגרד לא עבר הלכתי לרופא נשים שראה פטריה באזורים נרחבים ורשם לי נרות אגיסטן ל3 לילות ומשחת אגיסטן למרוח 3 פעמים ביום במשך 10 ימים. מנסיוני עם פטריות בעבר, תמיד היה שיפור משמעותי כבר לאחר שימוש בנר הראשון. הפעם לעומת זאת, הקלה מסוימת הגיעה רק לאחר הנר השני, ועכשיו כשאני כבר אחרי הנר השלישי, עדיין יש גרד ואי נוחות, אם כי פחות קיצוניים מאשר בהתחלה. אני ממשיכה למרוח את המשחה 3 פעמים ביום. שאלתי היא - האם זה בסדר לקנות נרות נוספים (הרי זה ללא מרשם) ולהחדיר גם בלילות הבאים עד שאני מרגישה שהפטריה באמת נעלמת? או שיש בזה סכנה כלשהי? תודה! איילת

כעקרון אפשר לעשות מחזור טיפול נוסף בנרות (לשלשה ימים) אם את חשה שיש שיפור משמעותי אך לא שלם. רצוי כמובן גם להתייעץ עם רופאך כי ישנן עוד אפשרויות טיפול, כגון כדורים (באם אינך מיניקה). זאת לשיקולו של רופאך.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק