סטוטוקופוס נרתיתיק פטריה

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

22/09/2017 | 05:52 | מאת: יעקב תאיילנד

בתי בת 22 בטיול בתאיילנד( עם עבר של חיידק סטווטקוס)לאחר אבעה ימים של כאבי גרון ונזלת פנתה לבית חולים לאחר הבדיקה ניתן לה rubafn 400 מל לשבועיים. במקביל יש לה פטריה בנרתיק שאגיסטן טבליה לא עזר, באותו מעמד הרופאה בדקה והחליטה לתת לה גם מוקסילין 500 גם לתקופה כזו. השאלה היא האם הרבאפן לא תופס על שני החיידקים ואפשר להמנע מהמוקסיפיין?

במוקסילין, אני מניח שאת מתכוונת לדוקסילין. דוקסילין היא אנטיביוטיקה המיועדת לטפל בחיידקים מסויימים, גם בנרתיק (אך זה מאובחן בבדיקת STD) PCR) שאני לא בטוח שבוצעה בביקור אצל הרופאה בתאילנד). דוקסילין לא ניתן לטיפול בפטרייה. איני יודע למה כוונתך ב RUBAFEN 400 או שכוונתך לאנטיביוטיקה מקבוצת הפניצילין (לסטרפטוקוק) או שהכוונה לאיבופן (איבופרופן) שהינה תרופה אנטידלקטית ומשככת כאב אך לא מטפלת בשום זיהום. מכל מקום, אם אכן מדובר בפטרייה, אף אחת מתרופות אילו לא מטפלות בה וניתן להשתמש בנרות אגיסטן 200 מ"ג לשלושה ימים. סביר שבתאילנד זה לא נקרא אגיסטן ואפשר לבקש לפי השם הגנרי שזה CLOTRIMAZOLE.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק