אבלציה "בניתוח"

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

01/08/2015 | 06:40 | מאת: אילן

בעבר הזכרת פה בפורום כי אם אבלציה אינה מצליחה (מספר פעמים!), אפשר עשות "אבלציה בניתוח". התוכל לחדד מה הכוונה?

שלום אילן, במידה והחולה סובל מפרפור עליות וטיפול תרופתי או אבלציה בצנתור אינם מצליחים לסדר את הקצב, ישנה אופציה נוספת יותר פולשנית אך הרבה יותר יעילה. אנחנו ממליצים על אבלציה בניתוח. מדובר על ניתוח לב פתוח שאפשר לבצע משתי גישות או דרך עצם החזה (חתך באמצע של בית החזה) או דרך חתך בצד ימין של בית החזה. מציע לך לקבוע תור למרפאה לטיפול כירורגי בהפרעות קצב בבית חולים בילינסון. אני מקבל במפראה ואז אבדוק אותך ואסביר מה אפר לעשות. בהצלחה

מנהל פורום פרפור פרוזדורים