בעיית מסתם

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

27/01/2014 | 19:52 | מאת: יהודה

שלום דר יש לי צניחה במסתם מטרלי בינוני עד קשה... כרגע אני רק במעקב... האם יכול להיות לי פרפור עליות עקב בעיית המסתם?? ואם אפשר לפרט מזה ומה התחושה..??ואם זה מסוכן..?? אני עשיתי הולטר ויצא הסדר גמור תודה יהודה

יהודה שלום. צניחה של עלה של מסתם מיטרלי שמלווה באי ספיקת מסתם זה עדיין לא אומר שצריך לעבור ניתוח. אך כמו שאתה ציינת דרוש מעקב קרדיולוגי עם בדקת אקו לב פעם בחצי שנה - שנה. לאנשים שסובלים מאי ספיקת מסתם מיטרלי קשה יש שכיחות יותר גבוהה לפרפור עליות. בנוכחות של אי ספיקת מסתם קשה הופעת פרפור זוא אינדיקציה להתערבות ניתוחית. האם אתה יכול להרגיש שמופיע פרפור - קרוב לוודאי שכן אך לא כולם מרגישים. התחושה בעת פרפור חדש - ברך כלל זה דפיקות לב חזקות אי סדירות ומהירות. בהצלחה

מנהל פורום פרפור פרוזדורים