יעוץ SVT

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

31/03/2014 | 22:18 | מאת: יוסי

שלום רב, אני עוסק בספורט תחרותי מזה שנים ובבדיקת מאמץ שעשיתי לאחרונה נצפו צרורות קצרים של SVT. בדיאבד הסתבר לי שתופעה דומה הייתה בבדיקת מאמץ לפני כ 3 שנים ובדיקת הולטר לפני 6 שנים. פניתי ליעוץ לשני רופאים המתמחים בהפרעות קצב, שניהם מנהלי מחלקות. וקיבלתי דיאגנוזות הפוכות! לפי הראשון אני בסיכון לדום לב ונדרש לבדיקת EPS עם אפשרות לאבלציה וכל פעילות גופנית אסורה. לפי השני המצב תקין, אין מניעה מפעילות גופנית, לא נדרש טיפול ולא בדיקות. איך זה יכול להיות? מה עלי לעשות?

אני לא רופא אלקטרופזיולוג אני מנתח לב הפרעות קצב מסוג SVT א נמצאות בתחום שאני עוסק. לדעתי קדאי לבצע בדיקה אלקטרופיזיולוגית כדי לגלות סיבה ל SVT ובמידה ויש צורך לטפל בזה באבלציה בצנתור.

מנהל פורום פרפור פרוזדורים