הפרעות קצב

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

11/03/2014 | 07:51 | מאת: גל

סובלת מזה כשנה וחצי מפעימות מוקדמות. ביצעתי מאז מס' הולטרים שהראו פעימות מסוג חדרי ומסוג עליתי -APCS ו VPCS. כמו כן ממצאי אקו לב תקין . בלוטת תריס תקינה וכן בדיקות הדם שיצאו תקינות לחלוטין. יש לציין כי לחץ הדם שלי מאד נמוך (95/59 לכל היותר). רק בעת התחרחשות דופק מהיר או פעימות הוא עולה ל-122/82. לאחרונה חוברתי ללופ ריקורדר עקב הרגשה של התגברות הפעימות והרגשה של דופק מהיר. למזלי הייתי מחוברת למכשיר ושידרתי אירוע דופק מהיר שהתגלה כאירוע VT קצר עם דופק מהיר ו9- פעימות מוקדמות. יש לציין שאחת לחודש וחצי תוקפים אותי אירועי הדופק המהיר לא תמיד מלווה בפעימות מוקדמות אך דופק של 116-120 למשך מס' דקות. לפני כשבועיים ביצעתי אקו לב שוב והוא יצא תקין לגמרי . פניתי לקרדיולוג והוא המליץ על נורמלול. הנורמלול באמת מקל על הפעימות - אני מרגישה אותן פחות אך לחץ הדם שלי נמוך והוא גורם לי ללחץ דם נמוך יותר. מדי פעם עדיין יש לי אירועי דופק מהיר למרות הנורמלול. פתאום אחרי מאמץ קל דופק 116, בעת מנוחה מוחלטת וישיבה על הספה. אני מאד מוטרדת. הרופא אומר שאין מה לדאוג כי האקו תקין.אך אירועי הדופק המהיר אינם ברורים לי. האם יתכן שיש בעיה בלב בלי קשר לאקו תקין ולפעימות ? אני מבקשת עצתך - האם יש לבצע בדיקות נוספות? מה יכולה להיות הסיבה לאירועי הדופק הללו? האם יש קשר בין הפרעת הפעימות להיווצרות דופק מהיר? . האם יש חלופות? (הקרדיולוג טוען שזה הכדור האולטימטיבי לפעימות ולדופק המהיר).אך הבנתי שקרדילוק לעיתים עדיף על נורמלול. האם יתכן שהדופק המהיר הינו סימן לפרפור? תודה רבה וסליחה מראש על המלל הרב.

גל שלום. עם הפרעות קצב שאת מתארת את צריכה לפנות ליעוץ של קרדיולוג-אלקטרופיזיולוג. רופא שמטפל בכל סוג של הפרעת קצב. הוא ימליץ לך האם יש צורך להרחיב בירור או להחליף טיפול תרופתי. בהצלחה.

11/03/2014 | 15:28 | מאת: גל

תודה רבה

מנהל פורום פרפור פרוזדורים