בימיםהאחרונים גל של פעימות מוקדמות מרובות

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

14/08/2020 | 21:57 | מאת: איציק

בן 64, MVT י.ל.ד יתר שומני דם. מזה כמה שנים שאני סובל מפעימות מוקדמות,תקופות שקטות ותקופות פעילות,ב2015 היה לי ריפרוף על רקע כנראה של אשלגן 3.2 אני מקבל מאז טמבוקור 50 מג אחת ליום ובגלל ברדיקרדיה, רק חצי כדור קרדילוג מ 1.25 לפני חודשיים עברתי קולונוסקופיה, הרופא כבר עשה לי בדיקה זו ליפני חמש שנים[בגלל הורה שהיה חולה בCAשל הקולון] הרופא אמר שנדרשו כמויות גדולות של חומר טישטוש [אולי זה פרפופול] והבדיקה הייתה מורכבת,ובפעם הבאה הוא יפנה אותי לבית חולים, לא יודע אם זה קשור, שבימים האחרונים אני מקבל ריבוי עצום של פעימות מוקדמות אחד אחרי השני שבאים בגלים, ומזכירים לי את הימים לפני חמש שנים שאז הויע הריפרוף, לא מרגיש טוב לוקח לוריוון להרגעה ומאוד מודאג,האם יתכן והגל הנוכחי בא בעיקבות המינון הגבוה של ה לא יודע מה זה היה פרופול או משהו כזה,בבדיקה? מודאג מאוד וחרד. ואגב, פרט נוסף, מאז שטמבוקור 50 המקורי נעלם מהשוק, אני משתמש בטמבוקור 100 מקורי שאותו אני חוצה לשניים, פעם זה יוצא יותר מדויק ופעם פחות מדויק, האם יש לה השפעה מיצטברת על הלב? שיכולה להביא את הפעימות או חלילה פרפור?

שלום רב, במידה ואת מרגיש הפרעות קצב לעיתים קרובות כדי לפנות לרופא קרדיולוג-אלקטרופיזיולוג ולעבור בירור כולל אק"ג רגיל, וגם בדיקת הולטר. ברגע שנדע על איזה הפעות קצב מדובר אפשר לתאם טיפול יותר מדויק. בהצלחה. דר' ויקטור רובצ'בסקי

מנהל פורום פרפור פרוזדורים