וריקוצלה והסתידות

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

11/02/2014 | 22:03 | מאת: מאיר

עשיתי אולטרסאונד ונמצא שיש לי ווריקוצלה 0.45 ס"מ והסתידות קטנה באשך ימין רציתי לדעת מה זה אומר? ומהי הסתידות? תודה רבה

שלום רב, לגבי הוריקוצלה - מדובר בורידים מורחבים העלולים לגרום להפרעה בזרימת הדם באשך ולפגיעה בתפקודו. כדאי לפנות לאורולוג, להבדק ולבחון האם יש פגיעה בתפקוד האשך. לדבי ההסתיידות: הסתיידויות הן שקיעה של סידן. מדובר בחומר דחוס שאינו מאפשר מעבר גלי הקול של מכשיר האולטראסאונד, גלי הקול מוחזרים בעוצה גדולה למתמר (מה שהרופא מניח על שק האשכים בבדיקה) ובתמונה על המסך מופיע אות חזק בצבע לבן. לרוב מדובר בשקיעת דיסן בדופנות כלי דם זעירים או באיזור זעיר שעבר נמק ובו הצטברו משקעי סידן. ממצא זה הוא לרוב חסר משמעות מבחינת תפקוד האשך, ביחוד כשמדובר בהיסתיידות בודדת אחת. כדאי לבחון את התמונות בקפידה, לראות את תשובת הבדיקה ולהתייעץ עם אורולוג בקשר לממצאים. בברכה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים