השלכות וריקוצלה על מורפולוגיה של הזרע

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

27/01/2014 | 19:36 | מאת: שרון

שלום, בבדיקות זרע אחרונות שערכתי נמצאה תקינות ברוב המדדים (ווליום אף גבוה וכמוהו הספירה)למעט המורפולוגיה. היא נעה בין 0 ל 1% בבדיקה הטובה יותר. הרופא אבחן וריקוצלה קלה בשני האשכים. השאלה היא עד כמה ניתוח וריקוצלה במקרה כזה יכול להשפיע על מורפולוגיה ולשפר אותה ,אם בכלל, והאם ישנם דרכים אחרות להעלות את אחוז התאים התקניים (האם ויטמנים מסוימים. יש כדור מסוים שאת שמו שכחתי שמסתובב בשוק והאם יש באימוני כושר כדי לסייע או דווקא להזיק?). אודה לתשובתך.

שלום רב, תודה על השאלה - אכן השאלה חשובה ורבים פונים אלי בשאלות דומות. שאלתי היא למה חשובה לך המורפולוגיה? העניין הוא פוטנציאל הפוריות של הזוג - לא מה כתוב על דף בדיקת הזרע. אם הזוג פורה - אין צורך לטפל במורפולוגיה. אם יש בעיית פוריות - כדאי להתייחס לנושא בצורה כוללנית יותר ולבחון האם הוריקוצלה משפיע לרעה על פוטנציאל הפוריות ואם תיקונו עשוי לשפר את המצב. בדיקת הזרע היא רק כלי עזר. הרבה פעמים בבדיקה חוזרת המורפולוגיה שונה לגמרי. בברכה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים