וריקוצלה לא מטופלת

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

09/12/2013 | 14:05 | מאת: יואב

היי אני בן 35, אובחנה אצלי וריקוצלה דרגה 2 באשך שמאל. יש לי ספירת זרע נמוכה אבל אין לי כאבים או כל תחושה שלילית אחרת מהאיזור. מכיון שאני רווק זה כרגע לא מעניין אותי ואני שוקל לא לטפל בזה כל עוד אני לא רוצה ילדים. השאלה היא: האם יש בעיות אחרות שיכולות להיגרם מוריקוצלה (בדרגה 2) לא מטופלת והאם אחד מהן גורם נזק בלתי הפיך (כמו הרס בלתי הפיך של האשך) ? סיבוכים אפשריים ?

שלום רב יואב, על מנת שתוכל לקבל החלטה - חשוב לדעת מספר דברים: 1. וריקוצלה היא בעיה הגורמת להחמרה הולכת ומתקדמת באיכות הזרע. אם אין לך מעקב ארוך זמן לאורך שנים המראה כי המצב יציב - אתה בהחלט חייב להיות מוכן לאפשרות כי בשלב שבו תרצה פוריות - איכות הזרע תהיה גרועה הרבה יותר. 2. אם אינך עובר טיפול ואיכות הזרע אינה תקינה - הייתי ממליץ לשמר זרע בהקפאה מחשש להדרדרות עתידית. 3. וריקוצלה עלול לגרום גם לחסר טסטוסטרון - מלבד לבעיות ביצור הזרע. 4. לנזק הנגרם מוריקוצלה יש מרכיב הפיך ומרכיב לא הפיך. הניתוח, אפילו הטוב ביותר, לא יוכל לטפל במרכיב הלא הפיך. כלל - ככל שמטפלים בגיל צעיר יותר, לפני שנגרם נזק רב יותר לאשך - התוצאות טובות יותר. לכן, לרוב לא מומלץ לדחות את הניתוח. 5. השיפור באיכות הזרע לאחר ניתוח אינו מופיע מייד. לעיתים לוקח עד שנה עד לשיפור מלא. אם תחליט לדחות את הטיפול - אנא דאג לעניין הפוריות לפחות שנה לפני שתרצה להשיג הריון. בהצלחה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים