טסטוסטרון נמוך וחשש לוירקוצלה

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

29/06/2014 | 11:49 | מאת: דוד

שלום לד"ר הנכבד, אני צעיר בן 32 (BMI 30), בבדיקת טסטוסטרון נמצא אצלי TOTAL=7. ואילו FAI = 45 (בטווח התקין) הבנתי שלמרות הFAI התקין, הכללי יותר מדי נמוך עבור גילי וצריך לפנות לבירור הסיבה. (פוריות תקינה לגמרי. תפקוד מיני תקין, למעט ירידה בתחושת ההנאה מזה מספר שנים, כמו"כ ירידה בכושר הריכוז מזה מספר שנים) כבר זמן רב ששמתי לב שמתחת לאשכים יש כעין חבילת כלי דם בקוטר של כ - 2-3 ס"מ בערך ואינה קשורה ממש לאשכים. קראתי באינטרנט על התופעה של הוירקוצלה, וחשבתי שאולי זו חבילת כלי הדם הרכה שניתן למשש אצלי בקלות בשק. שאלותיי: 1. לא זכור לי שהיו לי כאבים כרוניים, והתופעה לא מפריעה לי באופן ישיר. האם למרות הכל זו יכולה להיות וירקוצלה? 2. האם הוירקוצלה אכן יכולה להשפיע במדה כזו על הטסטוסטרון? 3. האם טסטוסטרון נמוך יכול להשפיע על תחושת ההנאה, ועל כושר הריכוז לאורך שנים? 4. האם תמיד צריך לטפל בוירקוצלה, או שאם התברר שאינה הגורם, והיא לא מפריעה - אין צורך בטיפול? תודה רבה!

לשאלותיך: 1. לא זכור לי שהיו לי כאבים כרוניים, והתופעה לא מפריעה לי באופן ישיר. האם למרות הכל זו יכולה להיות וירקוצלה? תשובה - וריקוצלה בד"כ אינו מלווה בכאב. רק מיעוט המקרים, כ- 10%, מלווים בכאב. לכן, בהחלט יתכן שמדובר וריקוצלה. יתכן גם שלא. 2. האם הוירקוצלה אכן יכולה להשפיע במדה כזו על הטסטוסטרון? תשובה: מחקרים מהתקופה האחרונה מראים כי וריקוצלה עלול להיות קשור לרמת טסטוסטרון נמכה. 3. האם טסטוסטרון נמוך יכול להשפיע על תחושת ההנאה, ועל כושר הריכוז לאורך שנים? תשובה: כן. 4. האם תמיד צריך לטפל בוירקוצלה, או שאם התברר שאינה הגורם, והיא לא מפריעה - אין צורך בטיפול? תשובה: לרוב וריקוצלה אינו דורש טיפול. רק במיעוט המקרים - כאשר הוא גורם לבעיה, נדרש טיפול. בברכה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים