תוצאות בדיקת US אשכים

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

15/06/2014 | 18:40 | מאת: יוסי

שלום רב, לאחר ניתוח וריקוצלה בשיטת קשירה עליונה ביצעתי US אשכים כי הכאבים חזרו באשך שמאל (הסיבה שבגינה עברתי את הניתוח) ולהלן התוצאה: "דופלר אשכים- הודגמו ורידים תפוחים מעל אשך שמאל עד 0.4 ס"מ עם זרימת דם מוגברת בעת וולסלבה אך ללא עדות להיפוך כיוון זרימה ורידית –וריקוצלה משמאל." לא הבנתי את התשובה של הבדיקה הנ"ל. האם יש וריקוצלה או אין וריקוצלה? מצד אחד רשום שיש "ורידים תפוחים מעל אשך שמאל עד 0.4 ס"מ עם זרימת דם מוגברת בעת וולסלבה", אך מצד שני רשום "ללא עדות להיפוך כיוון זרימה ורידית –וריקוצלה משמאל." אני מבולבל. אשמח להסברך המקצועי. תודה מראש

שלום רב, אכן השאלה היא האם קיימת השנות לאחר הניתוח. בשיטת הקשירה העליונה שיעור ההישנות הוא 13-15%, בניגוד לשיטות הטיפול הטובות יותר בהן שיעור ההשנות הוא סביב 3-5% (פי 3-5 פחות). בדיקת סונר לאחר ניתוח בריקוצלה היא בדיקה מורכבת מאוד הדורשת מיומנות גבוהה והבנה מעמיקה של הבעיה ושל מה שבוצע בניתוח. לעיתים, אכן לא קל לקבוע על פי סונר בלבד האם קיימת השנות. ההמלצה היא לבצע הערכה כוללת מחדש, ולא להסתפק בבדיקת סונר בלבד: הערכה מחודשת של הכאב - האם היתה הטבה לאחר הניתוח ולאחר מכן שוב החמרה? הערכה של איכות הזרע - האם היה שיפור ולאחר מכן הדרדרות באיכות הזרע. בדיקה גופנית חדשה בעמידה - האם נמוש מילוי של ורידי האשך כאשר מעלים את הלחץ התוך ביטני בהתאמצות? סונר אשכים איכותי על ידי רופא מומחה בהדמיה עם נסיון רב בבדיקות סונר אשכים בכלל ובבדיקות וריקוצלה בפרט. אני בטוח שהאורולג המנתח ישמח לסייע עבורך בביצוע הברור הנדרש ואם יש צורך - להנחות אותך בביצוע טיפול חוזר. אם אכן תאובחן השנות, הטיפול המומלץ לרוב הוא ניתוח מיקרו-כירורגי לתיקון הוריקוצלה המאפשר לקשור בדיוק רב גם ורידים קטנים מאוד ולהמנע מפגיעה בעורקי האשך (בניתוח קשירה גבוהה לרוב נקשר עורק האשך הראשי ואספקת הדם לאשך נשענת על עורקים קטנים יותר). קיימת גם אפשרות של צינתור, אבל לאחר קשירה גבוהה בה נקשר וריד האשך הראשי, הדרך הראשית לאשך היא חסומה וצינתור לאחר קשירה גבוהה הוא מורכב במיוחד. יתרון של צינתור הוא שאין פגיעה בעורקי האשך הקטנים - עניין שהוא כאמור חשוב אם עורק האשך הראשי נקשר בניתוח הקשירה הגבוהה. תודה רבה על השאלה החשובה - שאני בטוח שמענינת גולשים רבים, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים