ניתוח וריקוצלה

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

23/12/2013 | 08:42 | מאת: איתי

אובחנתי עם וריקוצלה. בבדיקת זרע – הכל תקין, חוץ מהמורפולוגיה. האם כדאי לעבור ניתוח וריקוצלה?

שלום איתי, כדאי בשלב הראשון לחזור על ספירת הזרע - לפחות 3 חודשים ממועד ספירת הזרע הקודמת. כדאי גם לבחון את המספרים עצמם - מה זה ריכוז תקין? 15 מיליון? 50 מיליון? 150 מיליון? יש הבדל. יש עוד מספר שיקולים נוספים בהחלטה על ניתוח וריקוצלה - למשל: האם יש בעיית פוריות או שאין בעיה? מה גודל האשכים? האם יש הבדל? האם האשך בצד בו קיים הוריקוצלה קטן יותר? בכל מקרה - ההחלטה על ניתוח וריקוצלה היא ההחלטה לא פשוטה ולא תמיד חד משמעית, לכן כדאי להפגש עם אורולוג ולבחון את כל ההיבטים. בהצלחה בטיפול, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים