מורפולוגיה מתדרדרת מ 5% ל 0% בחמישה חודשים

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

13/05/2014 | 11:29 | מאת: אני

שלום רב, סליחה מראש על אורך השאלה והנתונים הרבים. אני ואישתי בני 30 שנינו, לא מעשנים, רזים, בריאים בד"כ, ללא ילדים, ניסינו מעל חצי שנה להרות ללא הצלחה. אישתי עברה בדיקות פוריות מקיפות ונמצא שהכל תקין והיא פוריה ומבייצת במחזור סדיר. כאשר ביצעתי בדיקות זרע נמצא שיש לי בעיות בזרע + אורולוג אבחן אצלי וריקוצלה דרגה 2 לאחר ששלח אותי לבדיקות הרומונליות ואף ביצע בדיקה פיזית. איך אפשר להסביר את ההתדרדרות במורפולוגיה שלי? האם עליי לבצע הקפאת זרע בהקדם האפשרי? מה הקשר לוריקוצלה והאם עליי לעבור את ניתוח (איזה סוג)? להלן בדיקות הזרע האחרונה (הרביעית) שביצעתי (7.5.2014) מורפולוגיה 0%: Abstinence 3-4 days Apperance n Viscosity high pH 8.1 Volume 4 ml Concentration 17 mill/ ml Total count 68 million Motility 60 % Grade prog Vitality >60 % Normal 0 % Borderline*** (close to normal) 1 % Head defects 99 % Midpiece defects 13 Tail defects 5 % Premature cells / W.B.C + mill/ ml *על פי הנחיות ארגון הבריאות העולמי WHO)) לשנת 2010. Morphology **- הגדרות המורפולוגיה אינן קובעות יכולת או חוסר יכולת של תאי הזרע להפרות. הערך הנמוך של תאי זרע נורמלים המתקבל לעתים בבדיקה המורפולוגית נובע מהגדרות מחמירות (Kruger Strict Criteria) של צורת ומימדי תא הזרע על חלקיו השונים. כפועל יוצא מתקבלות גם תשובות של 0% תאים נורמלים. Borderline ***- תאים שחורגים במעט מהגדרת הנורמלי נכללים בקבוצה המוגדרת כגבולית - borderline. קבוצה זו נחשבת כתקינה כאשר משתמשים בשיטות הערכה לא מחמירות. בדיקה בתחילת אפריל (שלישית): מורפולוגיה תקינה 1% להלן בדיקת הזרע השניה (12.1.2014) מורפולוגיה 3%: Abstinence 3 days Apperance n Viscosity n pH 8.1 Volume 3 ml Concentration 8 mill/ ml Total count 24 million Motility 35 % Grade prog Vitality 50 % Morphology Normal 3 % Borderline*** (close to normal) 5 % Head defects 92 % Midpiece defects / Tail defects / % Premature cells + W.B.C few mill/ ml להלן הבדיקה הראשונה שביצעתי (1.1.2014) מורפולוגיה 5%: Abstinence 3 Apperance n Viscosity n pH 8.2 Volume 2.8 ml Concentration 10 mill/ ml Total count 28 million Motility >70 Grade prog Vitality >70 Morphology %Normal 5 %Borderline*** (close to normal) 10 %Head defects 85 Midpiece defects 13 %Tail defects 6 Premature cells + W.B.C + תודה רבה!!

שלום רב, אכן השאלה ארוכה ואינה מתאימה לפורום זה. מה שאתה מבקש היא הערכה אנדרולוגית מלאה של מצבכם כזוג מבחינת פוריות. הערכה כזאת מבוצעת ע"י צוותי פוריות הכוללים גניקולוג העוסק בפריון האישה, אורולוג העוסק בפריון הגבר (אנדרולוג) ואיש מעבדת IVF (אמבריולוג) העוסק בתהליכי ההפריה - ההתקשרות של הזרע עם הבייצית. תוכלו לפנות לכל יחידת פוריות, ציבורית או פרטית, להפגש עם אנשי המקצוע, לעבור הערכת פוריות מלאה ולקבל תשובות לכל שאלותיכם. בהצלחה, ד"ר רענן טל

14/05/2014 | 17:45 | מאת: חסוי

אשמח לקבל התייחסות למורפולוגיה, מבחינה אורולוגית. תודה.

שלום רב, מורפולוגיה היא אחד המדדים הבעייתייים ביתר. ההגדרות הן מאוד נוקשות ומאוד תלויות ברושם של הבודק. התוצאה יכולה להשתנות מעת לעת, מבודק לבודק ןממעבדה למעבדה. עם זאת - ניתן להשיג הריונות ספונטניים, עם טיפולי הזרעה ועם טיפולי הפריית מבחנה - גם עם תאי זרע שאינם תקינים מורפולוגית. לכן, הייתי מתייחס למורפולוגיה כפרמטר יחיד בניתוח מצב הפוריות של הזוג ובוודאי לא הייתי מחליט על טיפול רק על פי המורפולוגיה. כל טיפול שמשפר את איכות הזרע - עשוי לשפר את כל הפרמטרים של הזרע, כולל המורפולוגיה. הואיל ומשך יצור הזרע הוא כ- 72 יום - כל שינוי באיכות הזרע, הן לטובה ואין לרעה, נמדד לפחות לאחר 2 מחזורי יצור זרע, כלומר כ- 5 חודשים. שינויים בתקופות קצרות יותר - יתכן ואינם משקפים נכונה את מצב יצור הזרע באשך באופן נכון ומדוייק. בברכה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים