וריקוצלה

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

09/04/2014 | 10:54 | מאת: עידו

שלום ד"ר , אובחנה אצלי וריקוצלה בדיקת הזרע על גבול הנורמה,לאחר שפיכה אני מרגיש חלש ביום-יומים שלאחר השפיכה ,שאלתי היא האם זה מצביע על טסוסטרון נמוך? והאם ניתוח וריקוצלה מעלה את רמת הטסוסטרון?

שלום עידו, אתה שואל 2 שאלות חשובות וברשותך, אתייחס לכל אחת בנפרד. לגבי החולשה שאתה מתאר לאחר אורגזמה - מדובר בתופעה שנקראת: Postorgasmic Illness syndrome תוכל לקרוא על התופעה ב: http://en.wikipedia.org/wiki/Postorgasmic_illness_syndrome הסיבה לתופעה היא לא ברורה. לא ברור אם יש קשר לרמת טסטוסטרון ובבודאי לא הוכח קשר ישיר לוריקוצלה. לשאלתך השניה - ניתוח וריקוצלה כנראה מעלה טסטוסטרון אצל גברים עם טסטוסטרון נמוך. אם אתה עובר ניתוח לתיקון וריקוצלה - הייתי ממליץ לבדוק טסטוסטרון לפני ואחרי ולבחון האם יש שיפור ברמת הטסטוסטרון והאם הוא ממלווה בשיפור בתחושה לאחר אורגזמה. בהצלחה ואשמח אם תדווח בפורום על תוצאות הטיפול אם תעבור טיפול בוריקוצלה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים