וריקוצלה בינונית וזרעונים תקינים שואפים לאפס

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

31/03/2014 | 18:48 | מאת: צעיר בן 24

שלום, לאחר בדיקה פיזית נתגלו ורידים מעובים, ונשלחתי לאולטרה-סאונד. בבדיקה התגלת וריקוצלה בינונית. נשלחתי לשתי בדיקות זרע בהפרשים של שבועיים פולוס מינוס. בבדיקה הראשונה היו לי 2% זרעונים תקינים ובבדיקה השני 4%. הרופא המטפל אומר שיש ניתוח לתיקון עם אחוזי הצלחה נמוכים 40-50%, לאחר בדיקה באינטרנט מצאתי שיש שיטות חדששות שמעלות את האחוזי ההצלחה. השאלה האם לעשות את הניתוח בזמן הקרוב ואם כן איזו שיטה עדיפה? תודה מראש, צעיר בן 24

שלום רב, ההחלטה אם לעבור ניתוח אינה מתבססת רק על אחוז הזרעונים התקינים בבדיקת הזרע. יש לקחת בחשבון פרטים נוספים כמו למשל האם יש או אין בעיית פוריות, גודל האשכים, גודל הוריקוצלה, בעיות פוריות אחרות, ריכוז תאי הזרע, התנועתיות וכו'. במידה וההמלצה תהיה לעבור ניתוח - אכן יש שיטות שונות. השיטות נבדלות בינהן הן בסיכוי לחזרת הוריקוצלה, הסיכוי לשיפור באיכות הזרע והסיכוי להשיג הריון ספונטני ללא התערבות רפואית נוספת. בשיטות הטובות אכן הסיכוי להשגת הריון ספונטני הוא כ- 40-45%, לזוג שסבל מבעיית פוריות. סיכוי זה אינו נמוך כל-כך עבור זוג שנזקק לטיפולי פוריות וכעת לאחר הטיפול הוא מסוגל להרות ללא כל התערבות רפואית. ההמלצה היא להעריך את המצב, לבחון האם כדאי בכלל לעבור טיפול בוריקוצלה ואם אכן ההחלטה לעבור טיפול - לבחון את השיטות השונות ולבחור בשיטה הטובה ביותר. בברכה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים