hsv1 ביילוד

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות בילדים

30/04/2015 | 17:43 | מאת: חגית

שלום, ילדתי בן לפני 10 ימים. כ4 ימים לאחר הלידה התחיל לי כאב באזור הפות ו קיבלתי תשובה חיובית היום לhsv1. הigg הוא חיובי ככה שנראה שזאת התפרצות חוזרת. בדיקות שנלקחו מהתינוק שלשום מעיניים, אף, פה וטוסיק חזרו שליליות. רופא המשפחה טוען שמכיוון וזאת התפרצות חוזרת ומדובר בסוג 1 ולא 2 הסיכון לתינוק מזערי ולכן אין מה לחשוש. האם זה נכון?? אני מאוד מודאגת. אשמח לתשובה בהקדם

רופא המשפחה צודק בעיקרון. כמו כן, הרפס בילוד אינו מחלה נסתרת היא מופיעה כמחלה משמעותית, פעמים רבות עם שלפוחיות אופייניות להרפס על פני העור , או בצורות אחרות עם שינוי במצב התינוק - חום, צהבת ועוד . אם תינוקך מרגיש טוב, אוכל וישן טוב, ועולה במשקל החשש הוא מזערי

מנהל פורום מחלות זיהומיות בילדים