בין שני עולמות

דיון מתוך פורום  ייעוץ פסיכולוגי ללסביות ולטראנסג'נדרים

03/05/2015 | 22:49 | מאת: מבולבלת

בת 34, ללא נסיון זוגי או מיני עם גבר. אובחנתי כבעלת משיכה לנשים (רומנטית). אני מרגישה- אולי- לעיתים- בלבול בזהות המינית, או אולי- משיכה לשני המינים. אני יודעת שרב הנשים מקימות משפחות עם גברים. נשאלתי האם הייתי רוצה בן זוג, ואיני יודעת. יותר מכך, אין לי יכולת לכך. אני שוקלת טיפול פסיכולוגי- גברים נרתעים ממני ואני מהם. איני יודעת להיכן ממשיכים מפה- האם לחיות את חיי לבד, או לנסות להתגבר על הפחד ולנסות להכיר גבר. זה לא הצליח עד כה, איני מאמינה שיצליח מפה. אני בעודף משקל של 10 קילו, יש גברים שמרחמים עלי אולי גם בגלל זה ואולי בגלל הנתק שלי מהעולם הרגיל. לעיתים אני מרגישה מיואשת ממצב זה. אודה מאוד לעיצה מעבר ל"טיפול פסיכולוגי" שהרי טיפול לא בטוח שיוציא אותי מתחושת הייאוש.

שלום רב לך, מדבריך ניתן להבין שעברת אבחון, אך לא ברור באיזה אבחון מדובר. כפי שאת מתארת את עצמך, בחלק הקצר שכתבת על עצמך, אינך מעונינת באמת בקשר עם גברים ואינך נמשכת אליהם או אולי נרתעת מהם עקב פחד כלשהו מגברים. יחד עם כך, את כן נמשכת לנשים או אולי לשני המינים. אם הבנתי נכון, שאלתך היא: האם תצליחי להתגבר על פחד שיש לך מגברים או לחיות לבד. האם שקלת גם אפשרות של קשר עם נשים? האם היתה לך חברה או דמות נשית קרובה בעבר? האם גם נשים נרתעות ממך? כפי שאת רואה, יש לי הרבה שאלות וכנראה שללא תשובה עליהן קשה יהיה לשער או לצפות מה עדיף בשבילך. יש אנשים שעבורם טוב יותר לחיות לבד או לפחות הם חושבים ומרגישים כך, בטרם ניסו להתמודד עם השאלה מדוע זה כך. כאשר מנסים, באמצעות טיפול נפשי למשל, לנסות לברר זאת, זו התחלה של שינוי או לפחות התחלה לכיוון של שינוי. אי לכך, כדאי בהחלט ללכת לטיפול או יעוץ נפשי/פסיכולוגי. אגב, המשקל העודף יכול גם כן להיות מתוך צורך לא מודע להגנה מפני קשר קרוב. כך, שיתכן שהמראה שמביא לכך ש"גברים מרחמים עליך" או שיש לך "נתק מן העולם הרגיל"(כפי שציינת) איננו מקרי והוא משרת את הצורך שלך להיות לבד. מאד יתכן, שכאשר תתגברי על הפחד מקשר עם אדם כלשהו-גבר או אישה-, תוכלי גם לרדת במשקל ותאפשרי לסביבה לקבל אותך ולהתקרב אליך. לסיכום, את בלי ספק זקוקה לטיפול וזו העצה הכי טובה שניתן להציע לך. כך תוכלי לברר לעצמך מה מרתיע אותך, מה מתאים לך ואיך עדיף לך לחיות מבחינת הקשרים החברתיים ו/ או האינטימים. בהצלחה, ד"ר דליה גלבוע

06/05/2015 | 15:07 | מאת: עדיין מבולבלת

שלום ד"ר. אני נמשכת לגברים- אולם לא הצלחתי "לממש" זאת או ליצור קשר זוגי עם גבר. היו לי קשרים רגשיים עם חברות- אך זה מעולם לא הוגדר כקשר זוגי על ידי שני הצדדים. אובחנתי על ידי פסיכיאטרית- באופן נכון לחלוטין- שאני נמשכת רומנטית לנשים, וחשה, אולי, לעיתים, בלבול בזהות המינית. מבחינתי, אני מסתדרת טוב עם נשים, אך מעולם לא היה לי קשר זוגי רשמי עם אישה. קיוויתי שאוכל להכיר גבר, אולם לא הצלחתי. קראתי שאנשים שיש להם נטייה להתבודד חוו דחייה על ידי הוריהם, איני יודעת אם זה נכון, או אם ישנו קשר בין הדברים, אך זה אכן מה שקרה. בזעם, ניתקתי איתם קשר שאיני מעוניינת לחדש. דווקא ניתוק הקשר הוא זה שאיפשר לי להוריד במשקלי, שהרי אם לא אדאג לבריאותי- מי יעשה זאת? כעת אני בעודף משקל שהולך ופוחת (כ-6 קילו). איני בטוחה שטיפול פסיכולוגי יאפשר לי ליצור קשר עם גבר, שזה המצב היותר "נורמאלי".

מנהל פורום ייעוץ פסיכולוגי ללסביות ולטראנסג'נדרים