פיצול

דיון מתוך פורום  ייעוץ פסיכולוגי ללסביות ולטראנסג'נדרים

28/12/2014 | 00:33 | מאת: סנדרה

שלום, אני בת 26, נמשכת רק לגברים אך הרגש שלי מופנה לנשים ( לא בטוחה שזה בכלל רגש רומנטי) ..גבר מבחינה ריגשית לא יכול למלא אותי כמו אישה.., קיים אצלי פיצול רציני מאוד... האם לדעתך הרגש לגברים יכול להשתנות? אני רוצה להיות בקשר זוגי אך בגלל שאין לי רגש עוצמתי אליהם זה לא יכול לקרות., יש לציין שעברתי כמה הטרדות מיניות ויש לי חרדה מסוימת מהם, אין אמון בהם ואף מרגישה נחותה מולם,,,האם זה דבר שיכול להשתנות או שהפיצול התקבע? תודה רבה

שלום סנדרה, אם הינך נמשכת לגברים מבחינה מינית, כנראה שאינך לסבית. אולם, כפי הנראה החוויות הקשות שעברת עם גברים, כפי שציינת, מקשות עליך ליצור תחושת אמון כלפיהם, בעוד שעם נשים הינך מרגישה חופשיה ונינוחה וכתוצאה נעים לך בחברתן ואת מחפשת גם להימצא בקשר עימן. האם ניסית לעבד את התחושות של החרדה שיש לך כלפי גברים? יתכן שזה בר-שינוי, על ידי שיחות עם מטפל, פסיכותרפויט, שיכול לעזור לך להתמודד עם הקושי הרגשי הזה. כדאי לך לחשוב על האפשרות הזו. מכל מקום, לא נראה שהינך לסבית, כל זמן שהנטיה המינית שלך אינה כלפיהן. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום ייעוץ פסיכולוגי ללסביות ולטראנסג'נדרים