בלבול בגיל 19

דיון מתוך פורום  ייעוץ פסיכולוגי ללסביות ולטראנסג'נדרים

26/02/2014 | 00:30 | מאת: אלמוני

דר שלום, אני חש בלבול שהולך ומחמיר בין משיכה לנשים או גברים. נמשכתי תמיד וגם היום אני המשך מבחינה מינית ורגשית לנשים, אבל אני לא יכול להתעלם מזה שגם לגברים אני חווה משיכה מינית, וזהו. רק מינית, לא רגשית בגלל, אני תופס אותם כאחים, גבר לגבר. או שלפחות ככה אני גורם לעצמי להאמין. אני באמת מבולבל מאד, כשרק התחלתי לאונן בגיל צעיר יותר נמשכתי מאד לנשים ולא חשבתי על גברים באופן כזה כלל. אבל עם הגיל החשש הלך והעמיק. כשאוננתי על גברים מיד לאחר מכן מצאתי את עצמי נגעל מזה ובאופן טבעי מתנהג יותר כמו גבר גבר כמו מן מנוגן כזה שעובד. אני לא רואה את עצמי בכלל מנהל חיים עם גבר או זוגיות, אלא רק עם אישה. מה את אומרת? האם זהו רק בלבול חולף? או שמא אני דו? או אולי אפילו גיי? תודה על העזרה.

שלום רב, ראיתי באיחור את השאלה שלך, שלמעשה מופנית לד"ר רובינשטיין ואכן היא הופיע בפורום שלו ואף זכתה לתגובה ממנו. מאחר שהפנייה שלך הינה לאישה, חשבתי שאולי בכל זאת התכוונת גם לקבל את נקודת המבט שלי. אני מסכימה עם תשובתו של ד"ר רובינשטיין שכנראה שהינך בי- סקסואל, עם חשש ואי נוחות (ואולי גם ממש חרדה)לגבי האפשרות, שתיקלט על ידי החברה וגם למעשה על ידי עצמך כהומוסקסאול. עם כך, בדבריך יש תמיכה לעובדה שהינך יכול לקיים קשר עם נשים ואף נמשך אליהן מגיל צעיר. האמת היא שגם עתה, יש לומר, הינך צעיר ויתכן שהחלק של קשר רגשי גם כן יכול להתפתח יותר עם נשים ותוכל בעתיד לבנות זוגיות חיובית עם אשה. אני מאחלת לך יציאה מן הההתלבטויות והבלבול, אך אם עדיין תרגיש שהדברים מאד לינם מתבהרים עבורך, יהא עליך לפנות לאיש מקצוע בתחום הנפשי, כדי שתוכל לדבר על הדברים בחופשיות ולהבין יותר את זהותך המגדרית בכלל. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום ייעוץ פסיכולוגי ללסביות ולטראנסג'נדרים