בעייה עם אינטימיות ...

דיון מתוך פורום  ייעוץ פסיכולוגי ללסביות ולטראנסג'נדרים

16/02/2021 | 13:19 | מאת: שחר

אני יוצאת עם בחורה 4חודשים. אני עם יצאתי עם נשים בלבד היא רק עם גברים ניסיון רע היה לה. היא צעירה, מאובחנת בדיכאון וחרדה (לא מטופלת כבר שנה) נפגשתי איתה המוח המון.. יש חיבור, רגשי. מעולם לא התנשקנו, זה דבר שמפריע לי נורא.. אך משיחה איתה פתוחה בעקבות ריב היא מאוד חסומה.. אני לא רוצה לעשות מהלך או משהו כי אני לא רוצה לגרום לאי נוחות . מה אני יכלה לעשות דר? היא אולי סטרייטית(ולא רוצה להגיד/רוצה לעבוד על זה כי היא לא רוצה בנים? וטוב לה איתי..?

שלום רב שחר, הייתי שמחה לדעת מה הגילים שלכן, היות שציינת שהיא צעירה והשאלה- כמה היא צעירה. יתכן שהיא עדיין מתבגרת המגבשת את זהותה ו/או נטייתה המינית. אם זה כך, אז אולי היא עצמה אינה בטוחה אם היא לסבית, כפי שהיית מצפה ממנה, או סטרייטית ולכן היא נמנעת ממגע פיזי עימך, כפי שהבנתי. אני מניחה שאת יותר מבוגרת ומגובשת ובעלת ניסיון. אי לכך, תצטרכי לקחת על עצמך את הבירור והשיחה עימה על מנת להבין מה עובר עליה. איך היא מרגישה מבחינת הקשר עימך כבחורה לסבית ואיפה היא ממקמת את עצמה על רצף הזהות המינית ואולי אף המגדרית. אני מתרשמת שאת אדם רגיש ומתחשב ועל כן את מהססת לפתוח את הנושא עימה, פן תיפגע או שמא זה יפגום ביחסים הטובים ביניכם. אולם, אני מקווה שתפתחי את הנושא ברגישות ובהבנה ותוכלי לקבל תמונה ברורה יותר על נטייתה המינית וצרכיה בהתאם לכך. אין אפשרות לנחש את מה שעובר עליה מבלי לדבר על הדברים, תוך מתן תחושת קבלה והכלה של מצבה וצרכיה. אני מאמינה שזה יועיל לשתיכן. בברכה ובאיחולי הצלחה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום ייעוץ פסיכולוגי ללסביות ולטראנסג'נדרים