משהו שמפריע לי ולא יודעת אי להתמודד

דיון מתוך פורום  ייעוץ פסיכולוגי ללסביות ולטראנסג'נדרים

19/08/2019 | 13:25 | מאת: מישהי

אני וזוגתי כבר 11 שנה יחד .גם נשואות. ויש דבר שמפריע לי .זה בעצם העניין הזה של הסביבה .שאנחנו כל פעם צריכות לצאת מהארון מחדש. באופן מפתיע. ואנשים פשוט לא מבינים שאנחנו זוג. זה מאוד מפתיע אותי שבשנת 2019 עדיין יש כאלו שלא מודעים לקיומן של זוגות נשים. אבל אנחנו גם מקבלות תגובות ממש בורות וטיפשיות כמו ."אתן אמא ובת ".(שתינו אותו גיל !).ועושים לנו קטעים כאלו הרבה במקומות. אנחנו הולכות י ביד לרו במקומות. ובמקומות שיותר נוח .אנחנו גם יכולות להתנשק. ועדיין אנחנו מקבלות תגובות כאלו מאנשים. התגובה הכי הזויה הייתה מפקיד ששאל את זוגתי האם אני אישה עיוורת. והיא עוזרת לי ! .ששאלנו את הבנאדם למה חשב כך. ענה ש"ראה שהחזקתי לה את היד ". ברור שאנחנו לא צריכות אישור מאף אדם למי שאנחנו. אני לא מחפשת אישורים. אבל זה כבר נעשה מביך. ואפילו פוגעני האמת. שזה כבר מאוד קשה ... אני רוצה באמת לשאול. מאין זה מגיע? תגובות כאלו מביכות ופוגעניות מאנשים? שרואים 2 נשים יד ביד? ואיך אפשר להתמודד עם זה?

שלום רב, לא קשה להבין את הכאב והכעס שתגובות כאלה מעוררות בך ובבת זוגך. נראה היה, שלאחר שנים בהן נחשף הציבור בישראל ובעולם, לעובדה שקיים קשר בין בני אותו מין, שיש בו אהבה וחברות ובהחלט גם זוגיות והורות , כמו אצל בני זוג משני המינים, - לא תופענה תגובות מסוג שתיארת. לא פעם אני שומעת על תגובות מעליבות ואפילו משפילות שבהן נתקלות בנות זוג או בני זוג מאותו מין. האמת צריכה להיאמר, שחל שינוי בחברה ועובדה שבעבר לא העזו בני זוג מאותו מין להופיע ככאלה בפומבי והיום זה קיים ויש רבים שמקבלים זאת בצורה טבעית. מחקרים מראים שככל שהאדם משכיל יותר ובעל גישה ליברלית, בהתייחסותו לכל העולם החברתי, - הוא יותר מקבל באופן טבעי את הדבר, ללא בקורת או לעג סמוי (כמו בדוגמה שהבאת)או גלוי. התופעה שאת קובלת עליה נובעת כמובן, מתוך קושי לקבל את השונה, האחר, זה שאינו כמונו. גורם המשפיע על היחס השלילי והמתנשא או ביקורתי מקורו גם בחרדה שהדבר מעורר באדם, החש מאוים ממה שהוא פוגש ואינו יודע איך להתמודד עימו. לעומת זאת, את יכולה להתמודד בקלות עם הדבר, בכך שתביני שהמעליב או המתייחס בשלילה ובביקורת מעליבה, למעשה אינו אדם נאור והתייחסותו מעידה עליו שטרם הפנים את העובדה שהעולם מגוון בכל הבט ולכל אחד מגיע לחיות את חייו כמות שהוא מוצא לנכון. האין זה מזכיר גישות אנטישימיות או גזעניות מסוגים שונים , הקיימים לצערנו בעולם? על כן, עדיף להתעלם מכך ולא להגיב ולזכור , כי את וחברתך עשיתן את הבחירה שלכן, כפי שמתאים לכן וזו זכותכן המלאה, גם אם יש כאלה החושבים אחרת. אם תצליחו גם להגיב בנועם אך בתקיפות (אך לא, חלילה, בתוקפנות) בוודאי תוכלו גם לעזור לעלייה במספר האנשים הסובלנים בעולמנו. בסיכום, אל נא תקחו ללב את הדברים , שאמנם הם מכעיסים ומרגיזים, אלא חישבו שלפניכן אדם שטרם הפנים ערכים חברתיים חיוביים ושיוויוניים כלפי כל אדם ואדם באשר הוא ואשר בחר בדרך חיים ההולמת אותו. מאחלת לכן הרבה טוב בחייכן המשותפים. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום ייעוץ פסיכולוגי ללסביות ולטראנסג'נדרים