בעיות בתקשורת בין בנות זוג

דיון מתוך פורום  ייעוץ פסיכולוגי ללסביות ולטראנסג'נדרים

01/10/2018 | 18:51 | מאת: לירית

אני ובת זוגי יחד 10 שנים. יש לנו בעיות בתקשורת בנינו. היא הבית שלי והחיים שלי .ואני רואה את עצמי מזדקנת איתה. אבל יש הרבה נושאים שאני לא ממש יכולה לדבר איתה כי זה יוצר מריבות. ...לא ידעתי איפה עוד אני יכולה לדבר על זה אבל זה ממש כואב לי. ....העניין הוא שאני מרגישה שלפעמים היא לא רואה אותי בזוגיות. הרבה פעמים היא מדברת על עצמה "לא יהיה מי שיעזור לה בואי נגיד בהרבה תחומים שלי אין. לא יודעת איך להסביר את זה. אבל לפעמים היא מתנהגת כאילו היא "נשואה לעצמה. "כאילו .היא חושבת שאני והיא ככ אותו דבר בכל תחום ואז אוטומטית אומרת שעם הנושא הזה יהיה לנו בעיה ועם זה" ..אני אנסה יותר לחדד. שתינו מגיעות מרקע נפשי. שתינו מגיעות מבתים הרוסים. אני כרגע לא עובדת תקופה ארוכה. אין לשתינו רישיון. אז יש הרבה תחומים שהיא מדברת כאילו כאילו היא נשואה לעצמה. מרוב שהיא חושבת שאני בול אותו דבר כמוה. (וכנראה גם לא הולכת להשתנות ). אם אני מנסה לדבר איתה על זה. ישר זה יוצר ריב. וישר היא מתקרבנת על עצמה. אי אפשר להגיד לה מה אני באמת מרגישה. ..אני רוצה לפתור את זה. אני רוצה לדבר איתה ולהגיד לה שזה שאין לי דברים בחיים כמו שלהרבה אנשים יש זה לא אומר שזה מאוחר מדי. וזה לא אומר שאני לא אשתנה. זה ככ כואב לי. ....כי אני רוצה שבינינו הכל יהיה טוב. היא חשובה לי והיא העולם שלי. מה עליי לעשות?

שלום רב לירית, דבריך מאד נוגעים ללב. מאד התרשמתי מן הכנות והכאב שהבעת. אין ספק, שהזוגיות מאד חשובה לך, אלא שאינך חשה בעלת ערך שווה לבת זוגך, או שהיא נותנת לך הרגשה כזו ואת כנראה סופגת זאת וחשה רע מכך. הרעיון , שהעלית, לדבר עימה בכנות על הדברים הוא רעיון מבורך. מה גם שהתרשמתי שאת מוכנה ופתוחה לשינוי. אפשר להתמקד בכך בשיחה פתוחה וכנה בין שתיכן מה הייתן רוצות לשפר בהתנהלות של כל אחת מכן, כדי להרגיש טוב יותר יחד. אם תרגישי שאין אפשרות לקיים שיחה כזו באופן חיובי וזה מביא למריבות ואפילו לפיצוץ, חלילה, כדאי לפנות לאיש מקצוע מתחום הטיפול הזוגי . אם זה לא אפשרי, קחי על עצמך את התפקיד והיוזמה לקיים שיחה כזו. יחד עם כך, אם בת הזוג שלך בשום אופן אינה פתוחה להאזנה לכאבך ואת חוששת לאבד אותה (כפי שציינת היא יקרה לך מכל),לא תהא לך ברירה , אלא לבדוק עם עצמך, מדוע היא חשה שאינך מסייעת לה ומה ניתן לעשות לגבי זה. כך שהשינוי יכול להתחיל עם עצמך, לא מתוך חוסר ערך, חלילה, אלא מתוך אמונה בעצמך והבנה, שתוכלי להתפתח ולהשתנות בדברים שגורמים לבת זוגך להרגיש שאינך שווה לה, שאינך עוזרת לה, עליה כל העול וכיו"ב וכתוצאה היא מרגישה לבד. אני מאמינה, למרות שאיני מכירה אותך, שעם הרגישות שיש בך והרצון העז להמשיך ולשמור על הקשר הזוגי ואף לשפרו- תצליחי בכך. אני באמת מאחלת לך הצלחה בדרך לשיפור ההבנה והשיוויון הזוגי עם בת זוגך שכה יקרה ללבך. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום ייעוץ פסיכולוגי ללסביות ולטראנסג'נדרים