שינה מרובה בת 7 חודשים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

24/02/2016 | 12:42 | מאת: שירי

היי יש לי תינוקת מקסימה בת 7 חודשים אתחיל ואומר שהיא מתקשרת, מחזירה חיוך, התחילה להתהפך לאחרונה מהגב לבטן ומהבטן לגב. אך יש משהו שמפריע לי, אני שמה לב שהיא מאוד אוהבת לישון וקשה להחזיק אותה ערה. אני יודעת שבגיל שלה כבר צריך להיות עירני ופעלתני... היא קמה ב7 וכבר ב8-8וחצי ממש דורשת לישון בערך למשך שעה-שעתיים. אחר כך נשארת ערה עד 11-12 וחוזרת לישון לשלוש שעות בערך (לפעמים גם 4 שעות) ובערב גם יש לה תנומה של שעה פחות או יותר. מהצד זה נראה מעורר קנאה מאחר והיא גם נרדמת בשנייה. אותי זה קצת מדאיג והרופאה שלנו לא מבינה למה. בנוסף ראיתי שהיא תמיד מותחת רגליים ולא אוהבת תנוחת ערסול כלל.. האם יש קשר? אודה לתשובה מה יכולה להיות הסיבה לשעות שינה מרובות...אם יש לאן לפנות ואם בכלל זה נושא שאמור להדאיג אותי..

לעיתים שינה מרובה מתאימה גם למתח שרירים נמוך. או לעשייה מעטה אם את עם התינוקת נסי לגרות אותה במשחקים ואינטרקציה מתאימה לגילה. אולי כך יפחתו שעות השינה.

מנהל פורום התפתחות הילד