שיווי משקל ופחד גבהים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

07/01/2016 | 04:46 | מאת: יעל

שלום בני בן 6.5. פעיל מאוד פיזית . אתלטי בכל הוויתו... אבל הדבר היחיד שממנו הוא נרתע זה לרכב על אופניים... בגיל 3 רכשתי לו אופניים עם גלגלי עזר. רכב עליהם תקופות לסירגין ולא הרבה. לפני שנה פלוס ניסיתי ללמדו ללא גלגלי עזר והבנתי שהוא לא "בשל" לכך. לאחרונה אני מנסה לשכנעו והוא מסרב (לא לוחצת עליו). כל חבריו רוכבים ללא גלגלי עזר כבר זמן רב ואני בטוחה שברגע שיחליט ילמד במהרה. אני רק חוששת שהעובדה שהוא דוחה את זה תקשה עליו אחכ ללמוד וזה יהפוך ל"אישו". לא יודעת אם רלוונטי לעניין אבל מציינת שיש לו גם פחד גבהים. אשמח להצעה איך לגשת לעניין או באמת להניח בצד.

יעל שלום המשיכי לאפשר לבנך לתרגל רכיבה עם גלגלי עזר. יש לשים לב האם חושש מעוד פעילויות של תנועתיות במרחב? כמו טיפוס למגלשה, נדנדה, קרוסלה? אם ישנן פעילויות נוספות יתכן ומדובר בליקוי בויסות החושי ויש לפנות לרופאת הילדים שתשקול הפנייה למרפאה בעיסוק. אם חושש רק מהרכיבה נסי להגביה גלגלי העזר מעט מהרצפה, ישנן גם אופני מעבר שניתן לרכוש ולתרגל. בהצלחה

מנהל פורום התפתחות הילד