מעקב אחר חפצים ומבט בפנים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

25/10/2015 | 22:05 | מאת: אורטל

שלום, בני בן חודשיים ושבוע ואני שמה לה שהוא לא תמיד עוקב אחר דברים או מסתכל ומגיב כשמדברים אליו ועושים לו רעשים. יש לציין שהוא מחייך אליי ומסתכל ולפעמים עוקב כשאני שמה מולו תמונה אך זה ממש לא קבוע ולרוב הוא לא. יש לו טורטיקוליס ולכן עוקב עד צד מסוים וכשאנחנו מנסים לגרות אותו לכיוון מסוים בעזרת רעש הוא אינו מסתכל או זז לכיוון. האם יש לי ממה לחשוש מזה שהוא לא תמיד עוקב או מסתכל?

אורטל שלום. ראשית עד גיל שלושה חודשים לא חייב להיות מעקב עיניים רציף לשני הצדדים. כמובן שתינוקות רבים בגיל זה עוקבים ומגיבים אך, לא כולם מתנהגים אותו דבר. עליך לשים את התינוק מולך במנח נח במצב רגוע כשאת מולו ולנסות לגרות אותו עם פנייך או משחק וכן בצדדים כי עדיין קו האמצע לא תמיד מפותח. יתכן והטורטיקוליס משפיע על המעקב. האם מקבל פיזיוטרפיה אצל פיזיוטרפיסטית התפתחותית? אם כן בוודאי תדע לענות לך על מעקב העיניים וקשר העין.

מנהל פורום התפתחות הילד