ויסות חושי בחלל הפה

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

18/10/2015 | 22:00 | מאת: נתי

שלום בני בן 3, לא אוכל מוצקים חוץ מקרקרים ופריכיות לא מוכן לאכול כלום וגם מרייר אבחנו אותו עם ויסות חושי בחלל הפה איך מטפלים בזה? תודה

נתי שלום יתכן ואכן מדובר בליקוי בויסות החושי בחלל הפלה ולכן חוץ ממזון מסויים אינו מסכים לעבור לאכול מוצקים. לא ציינת מי אבחן. כמו כן ציינת ריור. והסיבות לריור יכולות להיות חוסר ארגון שרירי סביב הפה, חולשת שרירים או טונוס נמוך. לכן מייעצת לפנות לרופא הילדים שאולי יפנה לקלינאית תקשורת שתתן הדרכה. הטיפולים יכולים להיות הברשות בחלל הפה, עיסויים סביב הפה וחיזוקי שרירי הגו וחגורת כתפיים( מתאים יותר לבעית הריור)

מנהל פורום התפתחות הילד