קשר עין פנים מול פנים חצי שנה

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

17/12/2020 | 11:41 | מאת: ל

יש לי תינוק בן חצי שנה.מאוד תקשורתי וחייכן. כאשר שמים אותו מול הפנים של מי שמחזיק אותו הוא מסיט מבט. זה בולט כשמעמידים אותו מול הפנים. בשכיבה ובמשטח ובעגלה יוצר קשר עין מצויין. נאמר לי שייתכן ומדובר בחולשה בשרירים של הצוואר וחגורת הכתפיים. אני מאוד מוטרדת. בדיקת עיניים תקינה, רופא ילדים אמר שהיות ויוצר קשר עין טוב במנחים אחרים זה בסדר.

אם נראה שיש חולשה ובשל כך פחות יוצר קשר עין כדאי להתייעץ עם פיזיו. האם כאשר שוכב על הגב יוצר קשר עין? תינוק בגיל זה לא אמור לעמוד בעמידה תמוכה ויתכן שגם הראש לא יהיה יציב ולכן אולי זה לא המנח המתאים לבדוק קשר עין רציף.

17/04/2024 | 12:58 | מאת: אמא לחוצה

הילדה שלי בת 8 חודשים וגם אם משכיבים אותה על המוח החתלה או בטרמפולינה היא יוצרת קשר עין ואם מחזיקים אותה / מעמידים אותה היא מסיטה ישר אני יודעת שהפוסט ישן רציתי לדעת איך הוא התפתח בסוף אם היה בעיה או הכל התגלה כבסדר ? ממש אשמח לתשובה 🙏

17/04/2024 | 13:53 | מאת: ל

הילד כבר כמעט בן 4, ב"ה הכל תקין. הייתי במחשבות חודשים על זה.. ונראה שהלחץ שלי השפיע עליו והוא פשוט סירב לשתף פעולה. נסו לשחרר...

מנהל פורום התפתחות הילד