עקומת גדילה- האטה בקצב גדילה

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

08/03/2020 | 17:21 | מאת: דורית

שלום רב. הנכד שלי בן 3 וחודשיים והוא נמוך ורזה מאוד. ביצעו לו צילום כף יד שמאל, בצילום הראה שהגיל שלו 2 ושמונה חודשים זאת אומרת קטן בחצי שנה מהגיל הכרונולוגי שלו האחוזון שלו עומד על 22 - ברצוני לציין שהוא נולד בשבוע 40.1 במשקל 3185 בשנה הראשונה הוא עלה יפה יחסית במשקל, ומאז יש מגמת ירידה, חשוב לציין שהוא מוגדר כילד אסמתי- ומטופל במשאפים בוקר וערב בחורף ובתקופת מעבר, האם יש-קשר לזה שהוא לא מתפתח כמו שצריך? או שזה רק נדמה לי? ברצוני לציין פרט חשוב, ההורים לא נמוכים- האבא גובהו 1.85 והאמא גובהה 1.67 האם צריך ללכת לאנדו, לעשות בירור מקיף הכולל בדיקות להורמון גדילה? או שיש בדיקות נוספות שניתן לבצע עי רופא משפחה אודה לתשובתכם, הסבתא המוטרדת. תודה רבה.

שלום לך זהו פורום להתפתחות הילד ואני פיזיותרפיסטית התפתחותית. כמובן מומלץ להתייעץ עם רופא הילדים אך מניסיוני עם מטופלים שוברי עקומה- שאינם עולים במשקל או גובהים כמצופה מומלץ להבדק אצל רופא מומחה גסטרו ולשלול מחלות עם בעיות ספיגה כמו צליאק. בריאות

מנהל פורום התפתחות הילד