תינוק מוצץ את כף היד

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

05/05/2014 | 14:23 | מאת: עמית

שלום וברכה, התינוק שלי בן 3 חודשים, נולד בריא ומתפתח יפה. הוא מוכן לקחת מוצץ רק מידי פעם. בשבוע האחרון הוא מרבה לעשות עם פיו תנועות מציצה גם כשאינו רעב. הוא מקרב את כף ידו כשהיא פתוחה אל פיו ומוצץ ממש בעדינות (אפילו "נוגע-לא נוגע") את ה"כרית" שמתחת לאגודל. הוא מצליח להרדים את עצמו לבד ולהרגיע את עצמו בצורה כזו. פעם או פעמים הוא הכניס את האגודל לפיו אך מיד הוציא אותה החוצה, ונראה כי לא אהב את זה. האם מה שאני מתארת נשמע תקין/חריג? האם דורש בדיקה? אציין כי הוא ניזון גם ממטרנה וגם מחלב שאוב בבקבוק. תודה מראש

07/05/2014 | 14:28 | מאת: צוות מומחי מיבאל'ה

נשמע תקין לחלוטין, נורמלי וללא כל סיבה לדאגה פרט לעובדה שהוא בדרך הברורה למצוץ אצבע ואם כבר למצוץ - מוצץ עדיף.

מנהל פורום התפתחות הילד