התפתחות מאוחרת או לא תקינה?

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

08/07/2018 | 09:22 | מאת: מיכל

שלום חגית, יש לי בן ובת תאומים בני שנה. הבן נולד 1.700 עקב בעיה בזרימות. התפתחות פיזית תקינה, עבר את כל השלבים וכעת הוא עומד והולך עם תמיכה בחפצים. שאלתי היא כזאת: חוץ מתנועת הביי ביי אותה הוא עושה לעצמו במראה הוא לא עושה כלום.. לא כפיים, ידיים למעלה וכו'.. בנוסף הוא מרבה להכות בבטנו עם אגרופים קפוצים, לצבות אותי, לנשוך ולדחוף את אחותו. כמו כן, הוא אומר רק אמא. האם עליי לפנות לייעוץ בהתפתחות הילד? או שמא זה מוקדם מדי?

בתחום המוטורי נראה שמתפקד בתחום האופייני. כמובן חסר לי כדי לענות לך באיזה שבוע נולד לצפות בו בהתפתחותו בתחומים השונים. לכן עם כל חשש מומלץ לפנות לרופא הילדים של תינוקך ולבקש התרשמותו.

מנהל פורום התפתחות הילד