ילדה בת שנתיים לא הולכת

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

05/03/2018 | 10:14 | מאת: חני

שלום וברכה תודה מראש על התשובה. ביתי בת שנתיים ועדיין אינה הולכת באופן עצמאי, היא הולכת בעזרת הליכון/בימבה/יד אחת שנותנים לה, וכך כבר במשך חצי שנה באותו מצב. בביקור אצל פיזותרפיסטית מומחית נאמר לנו שאין לה שום בעיה או מניעה פיזית ורק צריך לחכות שהיא פשוט "תסכים", ז"א שהקושי שלה הוא רגשי- היא פחדנית מאד, וקשורה אלי מאד וכל הזמן צריכה להיות בקרבתי או לראות אותי בסביבה. יש לציין שהיא הולכת למשפחתון של 5 ילדים בגילה, כולם הולכים. המצב כרגע הוא מכביד וקשה מאד כי היא מתוסכלת מכך שהיא לא בקצב, מקנאה מאד בילדים בני גילה, מתעצבנת ש"דורכים עליה" , כי במחינה שכלית היא מתקדמת מאד, אפילו יותר מכפי גילה, רק הפחד הזה מלעשות פסיעה אחת לבד. ניסינו להציע ממתקים ופרסים וזה רק גרם לה להיות אנטי ולסגת אחורה. אשמח מאד לטיפים ועצות לגבי צורת ההתנהגות איתה, וטיפולים בתחומים שונים שיכולים לעזור. תודה רבה !

הגבול העליון להליכה עצמאית הינו 20 ח' ובתך עברה גיל זה. דורש מעקב רופא התפתחותי. כמו כן ממלץ מאוד לעשות בדיקת שמיעה וראיה פורמליות . להתייחס למרכיב התחושתי. ולהיות במעקב פיזיותרפיסטית מומחית להתפתחות הילד.

מנהל פורום התפתחות הילד