משחקי דימיון ועיכוב בהתפתחות האם יש חשד לאוטיזם?

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

26/02/2018 | 10:06 | מאת: לימור כהן

שלום רב, בני בן שנתיים ושבעה חודשים מדבר מילים בודדות קח במכוון אמא במכוון כדור במכוון, יש לו משחקי דמיון כמו לקחת חפץ או משחק או טלפון ולעשות כאילו הוא מדבר בטלפון או לשים שמיכה על הראש ולעשות קולות של הפחדה ולנסות לתפוס את האחים שלו, (אין לו משחקי דמיון עם בובות למשל) הוא בקלינאית תקשורת מכיוון שלא מדבר מספיק. שבונה מגדל הוא מסתכל עלי עם חיוך לבדוק שאני רואה, אבל לא קורה לי שאני אראה את המגדל אלא רק מסתכל. האם יש חשד לאוטיזם? או רק עיכוב בהתפחות לפי מה שרשמתי לך, האם המשחקי דמיון שתיארתי לך שוללים אוטיזם? והאם זה שהוא מסתכל עלי אחרי שהוא בנה מגדל זה נקרא שיתוף בחוויה או הנאה או שהוא צריך גם לקרא לי שאני אראה את המגדל??? אשמח לתשובה כי אני ממש ממש בחששות, יש לו עוד מעט תצפית פסיכולוגית בגן על מנת לקבוע איזה גן מתאים לו, תקשורתי שפתי מיוחד וכולי... מה דעתך?

בנך מראה עיכוב שפתי ולכן מטופל אצל קלינאית תקשורת. ממה שציינת קשה לי לאמר דעתי על הלקות התקשורתית אם קיימת כי כמובן איני עושה אבחנה זו וכמובן מבלי לראות הילד. בטוחה שהקלינאית תוכל לתת לך מענה עם חששותיך.

מנהל פורום התפתחות הילד