היפוטוניה אצל פעוט בן שנה ו3 חודשים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

30/04/2017 | 15:50 | מאת: דודי

בני בן שנה ו3 חודשים סובל מהיפוטניה קלה. זוחל עומד והולך מסביב לשולחן אני מרגיש שיש לו עצירה מבחינה תקשורתית הוא מגיב לשמו ומסמן עם חמשת האצבעות מה הוא רוצה, אבל שהוא בונה מגדל או משחק הוא מרוכז כלכך שגם אם מפריעים לו הוא לא מגיב. יכולת חיקוי נמוכה. נראה לי שחלק גדול מהריכוז שלו נמצא בעיניים מה דעתך?

היפוטוניה אינה לקות הינה מצב נתון ומשתנה מאדם לאדם. חשוב שמצב זה לא יפריע להתפתחות האופיינית של התינוק. מבחינה מוטורית נראה שבנך מתפקד בהתאם לגילו. לא ציינת אם הולך עם דחיפת עגלה או כסא... התקשורת אם נראה לך שפחות מגיב כשעסוק ניתן להתייעץ עם רופא הילדים ולעשות בדיקת שמיעה פורמלית (לא זו של אחות טיפת חלב) יתכן ויש נוזלים - מצב שכיח.

מנהל פורום התפתחות הילד