ויטמין B12 בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון

26/01/2015 | 10:49 | מאת: רוני

שרון שלום, אני בשבוע 15 להריון ורכשתי תוסף שנקרא ברזל פלוס פמינה של אלטמן. 1. לא ברור לי אם תוסף זה מיועד לנשים בהריון או לנשים בכלל. שמתי לב כי כמות ויטמין ה- B12 שבו גדולה פי 100 מהמומלץ (250 מיקרוגרם). אני לא סובלת מאנמיה כעת ולא סבלתי בהריונות קודמים. האם ניתן להשתמש בתוסף זה או כדאי לרכוש משהו עם כמויות סטנדרטיות יותר של מרכיבים? 2. במידה וכל בדיקות הדם שלי תקינות, איזה מבין התוספים הוא הקריטי ביותר בשלב זה של ההריון ברזל או חומצה פולית?. 3. האם מומלץ לצרוך חומצה פולית במהלך כל ההריון או רק בהתחלה? בתודה רבה מראש, רוני

שלום רוני התוסף ברזל פלוס פמינה מיועד לנשים בכלל ולנשים הריון גם כן כמויות ה- B12 בכל התוספים ללא יוצר מן הכלל הן גבוהות יותר בגלל קושי בספיגה של הויטמין הספציפי הזה כדאי להשתמש בתוסף זה במהלך ההריון. בנוסף לשאלתך גם ברזל וגם חומצה פולית וגם B12 חשובים במהלך ההריון כל אחד בגלל תפקוד שונה. אני ממליצה לך ליטול פרנטל של אלטמן שמכיל את כל הויטמינים והמינרלים המומלצים לנשים הרות

מנהל פורום תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון