איזה פרנטל עדיף

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון

05/01/2014 | 00:04 | מאת: חנה

שבוע 22, עד לפני חודש נטלתי פרנטל של אלטמן, בביקור אחרון אצל הרופא המליץ להתחיל לקחת ברזל - פרוגראד פוליק, וגם אמר להחליף לפרנטל שנותנים בקופה. ראיתי שסוג זה מכיל 1 מ''ג חומצה פולית! מה גם שבברזל יש גם 350 חומצה פולית. האם זה לא הרבה מידי? מלבד זה, שאר הרכיבים במינונים של שני סוגי הפרנטל די דומים. אשמח לדעת בכלל מה ההבדלים בין שני סוגי הפרנטל ואיזה עדיף.

07/01/2014 | 09:04 | מאת: שירי רובינזון בצלאל

חנה שלום, אני אתחיל מהסוף, התשובה לאיזה פרנטל עדיף תלוי את מי את שואלת, לכל אחד יש את האינטרסים לשווק מוצר זה או אחר. אין מחקרים שעשו השוואה בין הסוגים השונים של הפרנטלים לבין תוצאות הספיגה או תוצאות אחרות לכן מאוד קשה לענות על התשובה הזאת. מבחינתי כל עוד המוצר מגיע מחברה אמינה (2 הפרנטלים שהצגת הם טובים)והוא פרנטל הוא בסדר. לגבי המינונים של ח' פולית ההמלצה היא 600 מק"ג ליום בהנחה ש400 מק"ג נקבל מתוסף ו200 מק"ג מהמזון. לרוב מוצרי ברזל שמיועדים לנשים הרות כוללים בתוכם גם ח' פולית. מוצרי הפרנטל של החברות השונות כוללים בתוכם תמיד ח' פולית לפחות במינון של 400 מק"ג (לפחות ממה שאני מכירה). לכן תמיד שילוב של פרנטל עם ברזל יעבור את המינון המומלץ. עכשיו שיש לך את כל הנתונים את יכולה לעשות החלטה על בסיס ידע. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון