תזונה צמחונית בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון

07/04/2014 | 18:55 | מאת: דקלה

שלום, אני צמחונית ואני בשבוע ה-4 להריון ,רציתי לדעת מה עלי להקפיד בתזונה שלי בגלל שאני צמחונית וגם מה המינון של B12 המומלץ לי בזמן ההריון ?

08/04/2014 | 18:01 | מאת: שירי רובינזון בצלאל

דקלה שלום, שאלתך מורכבת מגורמים רבים. אני מאוד ממליצה ללכת להתייעץ עם דיאטנית שתראה שאת אוכלת מאוזן ואין לך חסרים תזונתיים. בכל מקרה ספציפית לעניין הצמחונות יש חשש לחסר בחלבון מלא (שאת יכולה לקבל מגבינות, ביצים ושילוב של קטניות+דגנים), ברזל וB12. לכן יש לשים לב בבדיקות הדם למצב הB12, הברזל וההמוגלובין. B12 ניתן לקבל גם ממוצרי חלב. ההמלצה היומית בהריון הינה 2.6 מק"ג, אך זה בהנחה שאין חסרים. במידה ויש חסרים המינון שיש לצרוך הוא שונה. בהצלחה

מנהל פורום תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון