אומגה 3

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון

17/12/2013 | 10:04 | מאת: שרית

בת 29, שבוע 8 ואני מנסה להתאפס על עצמי. זה ההריון הראשון שלי ואני מוקפת בכל כך הרבה מידע: איזה ויטמינים צריך לקחת, כמה לאכול, איזה בדיקות ועוד ועוד. אני מנסה לעשות לעצמי סדר, איזה ויטמינים ותוספים צריך? הבנתי שיש צורך גדול באומגה 3 אבל למשל כמה ומאיזה שבוע לוקחים את זה? צריך כבר עכשיו?

17/12/2013 | 16:21 | מאת: שירי רובינזון בצלאל

שרית שלום, לגבי תוספים במידה ואין חסרים מיוחדים שדורשים תוספים מיוחדים ההמלצה היא כזאת כמובן שיש צורך בח' פולית 400 מק"ג ליום. לגבי מולטי ויטמין אין המלצה מחייבת נטילה של פרנטל. מומלץ בעיקר למי שלא אוכלת טוב מכל סיבה שהיא (כמובן שפרנטל לא מגיע במקום תזונה מאוזנת נכונה ומגוונת). לגבי אומגה 3 ההמלצה העולמית היום עומדת על צריכה יומית של כ- 200 מ"ג חומצת שומן מסוג DHA שמצויה בדגי ים. מינון זה יכול להתקבל מצריכה של 2 מנות דג שבועיות (המינון שמומלץ לנשים בהריון). כגון: סול/סלומון/בקלה/הליבוט/סרדינים/טונה. במידה ולא מגיעים למינון בתזונה ניתן לשקול עם רופא הנשים צריכה של תוסף במינונים אלה.

18/12/2013 | 11:50 | מאת: תמר

אני טבעונית ועל כן לא אוכלת דגים וגם לא יכולה לקחת אומגה 3 שמבוסס על זה.. מה עושים עם זה? האם יש דרך נוספת להשיג אומגה 3 בכמות הנדרשת? תודה!

מנהל פורום תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון