בלוטת רוק מוגדלת

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

30/08/2015 | 12:17 | מאת: שיר

שלום אני בת 21 יש לי שאלה. שמתי לב לפני שבוע בערך שיש לי בלוטה קצת נפוחה מתחת ללסת בצד שמאל. הייתי לפני יומיים אצל רופא אא"ג שבדק ואמר שיש נפיחות בבלוטת הרוק בצד שמאל. הוא אמר שיכול להיות שזה שום דבר אבל נתן לי הפניה לבדיקת אולטראסאונד לבלוטת הרוק ובלוטת הלימפה. יש לי תור רק לעוד חודש אבל אני מודאגת. הבלוטה לא כואבת אבל אני מרגישה שהיא ממשיכה לגדול. אתמול התחילו לי קצת כאבים בעצמות הבריח וקצת בכתפיים. אני יודעת שיש שם בלוטת לימפה אבל אני לא יודעת אם יש קשר כייוון שדובר על בלוטת הרוק ולא לימפה. שוב האיזור של הבלוטה לא כואב. כן יש לי בחילות בזמן האחרון וחולשה כללית. האם יש קשר? האם יש לי סיבה להילחץ או שזה באמת יכול להיות שזה כלום?

30/08/2015 | 12:34 | מאת: ד"ר גל אבישי

שיר שלום בדיקת האולטרסאונד היא הבדיקה הנכונה בהתאם למה שתיארת. נפיחות של קשריות לימפה בצוואר יכולה להיות חלק ממחלה כללית (הצטננות וכדומה) ולכן יכול להיות שאת מרגישה חולשה. נפיחות של בלוטת הרוק לרוב כן רגישה למישוש. ממליץ לך להמתין לתוצאות הבדיקה. בהצלחה

30/08/2015 | 13:05 | מאת: שיר

קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה! אם בלוטת הרוק רגישה למגע בדרך כלל והיא לא כואבת לי באופן כללי וגם לא במגע יכול להיות שזה שום דבר?

מנהל פורום בלוטות הרוק