נפיחות בלוטה בצוואר ופענוח US

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

31/05/2015 | 21:47 | מאת: רפי

שלום רב מזה כחודשיים שיש לי נפיחות מתחת הלסת הימנית, בעיקר בזמן האוכל, ללא כאבים כלל. רופא המשפחה שלח אותי לאולטרה סאונד, ואלו התוצאות: א.ס תירואיד/ בלוטות המגן/ התריס: בלוטת התריס על שתי אונותיה והאיסטמוס בצורה וגודל תקינים. בכל אוה של בלוטת התריס, הודגם קשר ציסטי קטן כ 0.5- ס"מ עם הסתיידות גסה בתוכו פרט לכך מרקם של תירואיד תקין . לא הודגמה הגדלה של בלוטות יתר - יותרת התריס. סיכום: קשרים ציסטיים קטנים בודדים בשתי האונות - יתכן קשרים קולואידיים . א.ס צוואר כולל בלוטות לימפה: נראו מספר בלוטות לימפה צוואריות כולל תת לסתיות , בגודל ומראה סונוגרפי תקינים . א.ס בלוטות הרוק/פרוטיס תת-לסתי: בלוטות רוק תת לסתיות בגדר הנורמה, בבלוטת הפרוטיס מימין הודגמה מבנה ציסטי קטן, פרט לכך בלוטות פרוטיס תקין. אשמח להבין מה המשמעות הקלינית של התוצאות האלו, ומה צריך לעשות עכשיו. בתודה מראש!

רפי שלום! אף אחד מהממצאים המתוארים באולטראסאונד אינו דורש התייחסות דחופה. יש לפנות לבדיקה ומעקב ע"י רופא אף אוזן וגרון. לגבי הנפיחות התת לסתית בזמן האוכל- יתכן כי מדובר בבעיה בבלוטת הרוק התת ליסתית, למרות המראה התקין באולטראסאונד. עליך לפנות לבדיקת מומחה למחלות בלוטות הרוק. בהצלחה!

מנהל פורום בלוטות הרוק