די דחוף

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

05/05/2015 | 15:07 | מאת: דוברת

לפני מספר שנים עשיתי ניתוח להסרת שקדים בעקבות דלקות גרון חוזרות. בביקורת שלאחר הניתוח אמרה לי הרופאה שבצד אחד של הגרון לא הוציאו כמו שצריך ויש סיכוי שהסדרה שנותר של ימשיך לחלות. בימים האחרונים אני עם כאבי גרון. עשיתי משטח שיצא שלילי אבל (!!!) האם יש סיכוי שהרופאה לקחה את המשטח מהצד התקין ואז לא רואים דלקת בתוצאות? יש לציין שאני רואה תבליטים לבנים בצד שלא הוסר כראוי ומכאן החשש. מקווה שהסברתי את עצמי טוב ושאקבל תשובה בהקדם. תודה רבה

שלום! ניתוח להסרת שקדים שנעשה בעקבות דלקות חוזרות אינו מונע לחלוטין דלקות גרון. קיימים איזורים נוספים בלוע ובגרון שעלולים להזדהם גם לאחר הסרת השקדים. למשטח גרון חשיבות נמוכה באבחון סוג דלקת הגרון. אם קיים מצב של דלקות חוזרות מרובות פני שוב לבדיקת מומחה אא"ג. רפואה שלמה!

מנהל פורום בלוטות הרוק