פיענוח אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

06/04/2015 | 12:13 | מאת: טא

שלום אודה לעזרתכם בפיענוח אולטרסאונד: בלוטת התריס אינה מוגדלת בעלת מבנה תקין. במרכז האונה הימנית הודגם נודול 12 מ"מ, תת הדי, סולידי לא מוגדר היטב, עם הסתיידויות מוקדיות בתוכו. באונה השמאלית שני נודולים תת-הדיים א-ווסקולאריים, בקוטר עד 4 מ"מ בעלי גבולות סדירים. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר דו-צדדי. בתוך ריקמת הפרוטיס מימין הודגמה בלוטת לימפה לא מוגדלת בקוטר של 9 מ"מ ללא מרכז שומני ברור. בתוך ריקמת בלוטת הפרוטיס משמאל הודגמה הסתיידות גסה מטילה צל אקוסטי רחב, ובלוטת לימפה מוגדלת בקוטר של 11 מ"מ ללא מרכז שומני ברור, היפרווסקולרית. ממצאים פוקאליים בבלוטת המגן בשתי האונות בלוטות לימפה כנראה תגובתיות בתוך ריקמת בלוטת הפרוטיס משני הצדדים. הסתיידות גסה בתוך רקמת הפרוטיס משמאל.

טא שלום! הממצאים שבבדיקת האולטראסאונד צריכים להיבחן אל מול תסמינים וממצאים קליניים. לא ניתן להתייחס לחשיבותם או להמשך בירורם מבלי להתייחס לממצאים בבדיקת מומחה. מציעה לפנות למומחה אא"ג להמשך בירור וטיפול. בהצלחה.

מנהל פורום בלוטות הרוק