פצע בלתי מזוהה תחת הלשון (נראה כתולעת רירית)

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

30/12/2014 | 10:41 | מאת: יובל

שלום, אני סובל מזה כמה ימים מכאב תחת הלשון מצד ימין. ניסיתי למצוא את מקור הכאב, אתאר את מה שראיתי: בחלק התחתון של הלשון, הלשון מחולקת לאורכה לשני חלקים במרכז. באמצע כל אחד מהצדדים יש כמין קו בולט. שמתי לב שמאמצע קו זה בצד ימין של הלשון, יוצאת במרכזו כמין רירית קטנטנה אדומה (נראית כתולעת קטנטנה)והיא מקור הכאב. (שלשום היא היתה לבנה ורק בקצה היתה נקודה אדומה) הסתכלתי היטב וראיתי שגם בצד השני של הלשון יש כמין רירית דומה הצמודה ללשון. היא ללא כאב והיא אינה נראית כשלא מחפשים ומזיזים אותה. מה הן הריריות הללו? מה הוא הפצע ומה ניתן לעשות? תודה מראש, יובל

30/12/2014 | 16:46 | מאת: ד"ר גל אבישי

שלום יובל, עושה רופד כי אתה מתכוון לאזורים מורמים מתחת ללשון הקיימים אצל כולנו - אלו הן בלוטות הרוק התת-לשוניות. פצע באזור זה יכול להיות אפטה / פציעה / כוויה. פתע ברירית הפה חולף לרוב תוך מספר ימים. אם לא חלף אחרי שבועיים - יש להבדק אצל רופא פה ולסת / אאג / רפואת הפה מאחל לך בריאות שלמה

מנהל פורום בלוטות הרוק