בליטה בבלוטת הרוק

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

20/12/2014 | 22:13 | מאת: שני

שלום, בת 40 בעקבות כיב גדול ועמוק בלחי שאינו נרפא במשך חודשיים וחצי נוצרה לפני חודש נפיחות קלה בלחי וכן נפיחות קטנה בבלוטת הרוק שכואבת לעתים . הפצע בפה השתפר מאוד מאז אך עדיין קיים. כרגע במעקב בפה ולסת נשלחתי לאולטרא סאונד. מה משמעות נפיחות קלה בבלוטת הרוק? האם יש צורך בבדיקת אולטרא סאונד? או שזו דלקת עקב הכיב שתחלוף עם ריפויה? לתשובתכם המהירה אודה שני

שני שלום! כיב בפה שאינו נרפא מחייב מעקב רופא פה ולסת או אף אוזן וגרון. הנפיחות המתוארת בבלוטת הרוק יכולה להיות בלוטת לימפה תגובתית לתהליך הדלקתי בפה, כלומר תגובה של מערכת החיסון המקומית. הדרך לטפל בה היא ע"י טיפול בגורם הראשוני- כלומר בכיב הנמצא בפה. עלייך להמשיך להיות במעקב רפואי לעניין. רפואה שלמה!

22/12/2014 | 17:41 | מאת: שני

האם יש צורך באולטראסאונד לשם כך? תודה שוב

במידה והבלוטות המקומיות בצוואר או בבלוטת הרוק נותרות מוגדלות יש צורך בבירור הכולל אולטראסאונד. כפי שכבר אמרתי, ההחלטה והטיפול צריכות להתקבל במעקב רפואי של רופא אף אוזן וגרון.

מנהל פורום בלוטות הרוק