חשד לבלוטת רוק נפוחה

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

13/10/2014 | 14:51 | מאת: עדו

שלום רב אני חודשיים אחרי ניתוח אף אסתטי ורפואי, בהתחלה היו לי בצקות לא קטנות בפנים שנמשכו חודש. וכאבים חזקים בפנים ובאזור הצוואר לאחר מכן התחלתי להשתמש בסאבו קאלם לפני והנפיחות החלה לרדת קצת אבל הפנים קיבלו צורה מוארכת יותר ממה שהיה לפני הניתוח. והכאבים נמשכו עדיין. בעיקרון הייתי אצל רופא שינים שאיבחן לי או דלקת או בעיה בבלוטות רוק ונשלחתי לבדיקת אולטראסאונד. נוצר לי לפעמים גם מצב שבו יש לי לחי אחת נפוחה מהשנייה וגם הסנטר כאילו בולט יותר בצד אחד של הפנים מאשר הצד השני.. והאף שכבר ירד ממנו כל הנפיחות חסר להיות נפוח מאוד ואפילו ברגעים שהאף ממש כואב אפילו העצם של האף בולטת יותר.. בקיצור אני לא סגור מה העניין, אבל רציתי לשאול את דעתך בנושא..והאם דלקת בבלוטות אור גורמת לסנטר כאילו לבלוט יותר ולשנות באיזשהו מקום את איך שהפנים נראות?

עדו שלום! ניתוח באיזור האף עלול לעיתים לגרום באופן זמני לנפיחות קלה בבלוטות לימפה אזוריות. וכך יתכן מצב שבו יש נפיחויות שונות בצוואר העליון או בצידי הפנים. חודש לאחר ניתוח כזה התופעה אמורה לדעוך, אלא אם קיים זיהום מקומי. אין קשר בין בלוטות הרוק עצמן לניתוח באף. ממליצה כי תפנה לבדיקת הרופא שניתח אותך. בנוסף, אם בסונר קיימת נפיחות בבלוטת הרוק כדאי לפנות למומחה בעניין שיבדוק אותך וימליץ על טיפול מתאים. רפואה שלמה.

מנהל פורום בלוטות הרוק