ריח מהלשון/רוק

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

15/09/2014 | 14:12 | מאת: משה

שלום רופאים יקרים, אני סובל מריח מהלשון/רוק אחרי הרבה מאוד זמן של חקר בנושא הגעתי למסקנה שהריח מגיע מתרכובות לא גופרתיות שמגיעות כתוצאה מהתייבשות של הרוק בפה כפי שמוצג להלן: However, in certain conditions (e.g., when the saliva dries out on the mucosal surfaces), other compounds in mouth air may also play a role such as diamines (e.g., putrescine, cadaverine), indole, skatole, and volatile organic acids like butyric or propionic acid. Most of these compounds result from the proteolytic degradation by oral microorganisms of peptides present in saliva (sulfur-containing or non–sulfur-containing amino acids), shed epithelium, food debris, gingival crevicular fluid (GCF), interdental plaque, postnasal drip, and blood. In particular, gram-negative, anaerobic bacteria possess such proteolytic activity אשמח לדעת אם יש פיתרון לדבר הזה. כי שטיפות פה לא עוזרות שכן הם מטפלות בתרכובות גופרתיות. אא"ג תקין. גסטרו-אנטרולוג תקין. אני בהחלט מרגיש תחושה מוזרה בפה הרוק קצפי דביק ומרגיש מוזר מאוד. מה ניתן לעשות כדי לתקן את התהליך הזה שהצגתי כאן על מנת שיהיה תקין. תודה רבה.

19/09/2014 | 07:30 | מאת: ד"ר גל אבישי

ממליץ לך לפנות למרפאה לרפואת הפה באוניברסיטת תל אביב (בית הספר לרפואת שיניים). שם עוסקים באבחון וטיפול בבעיות ריח פה. בריאות שלמה ושנה טובה

מנהל פורום בלוטות הרוק