חומציות בפה/ברוק

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

05/07/2014 | 01:27 | מאת: גל

שלום, כבר תקופה ארוכה סובל מרוק מוזר בפה, סמיך דביק ומעט קצפי וריח מהפה שמגיע מהלשון (לא נובע מבעיה דנטלית/בעיית חניכיים) שכנראה מצטברים על הלשון חיידקים אנאירוביים. כל זה הוביל אותי לבדוק את רמת החומציות בפה במהלך כל מיני שעות ביום כולל בבוקר מיד כשהתעוררתי ובכל הפעמים רמת החומציות שלי נעה בין 8 ל9. כלומר מאוד בסיסי. האם יש קשר בין רמת החומציות של הרוק בפה לריח רע מהפה? האם יש גורם פנימי בגוף שגורם לרוק להיות כל כך בסיסי ואם כן איך ניתן לאזן את זה? אני חושב שאם הרוק היה יותר חומצי היה לחיידקים קשה יותר לתפוס מקום על הלשון. תקנו אותי אם אני טועה. תודה רבה.

05/07/2014 | 18:07 | מאת: ד"ר גל אבישי

ערך החומציות הנמדד בפה הוא לרוב 6.2-7.4 אך הוא נתון לשינויים רבים. הפרשת רוק מעלה את הpH, צרבת מורידה אותו, שאריות מזון וחיידקים משנים את מאזן החומציות גם הם. אינני רואה מה הטעם למדוד את רמות הpH בפה בשעות שונות ביום. שווה לבדוק שאין פטריה מסוג קנדידה שיכולה לגרום לריח ולשינוי בטעם. כמו כן מומלץ לשתות לפחות 2 ליטר מים ביום בקיץ על מנת לעודד הפרשת רוק תקינה ואיזון החומציות בפה.

מנהל פורום בלוטות הרוק