אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

02/05/2014 | 13:49 | מאת: חן

שלום רופאים יקרים, עברתי ניתוח אפנדיציט שהיה מנוקב ואישפזו אותי למשך שבוע עם מתן אנטיביוטיקה לוריד. מאז הניתוח והאשפוז אני סובל מלשון שעירה שגורמת לתחושה של יובש על הלשון וריח לא נעים מהפה. קראתי באינטרנט שזה בדרך כלל קורה משימוש באנטיביוטיקה ובעיקר מפלג'יל שזו אחת האנטיביוטיקות שקיבלתי לאחר הניתוח. האם יש דרך לשפר את המצב של הלשון? למי לפנות? תודה רבה.

03/05/2014 | 18:45 | מאת: ד"ר גל אבישי

הופעה של זיהום פטרייתי בחלל הפה לאחר מתן של טיפול אנטיביוטי היא תופעה נפוצה. היא מתבטאת בחיפוי על הלשון, ריח לא נעים ושינוי בחוש הטעם. ישנם מגוון אנטיפטרייתיים שיכול לרשום לך רופא השיניים/פה ולסת/אא"ג. ברוב האנשים הזיהום הפטרייתי חלוף תוך מספר ימים עד שבועות גם ללא טיפול. כמו כן, מומלץ מאד לגרד באופן מכאני את החיפוי מהלשון, ניתן לרכוש מכשיר ייעודי לניקוי הלשון בכל בית מרקחת. בהצלחה!

מנהל פורום בלוטות הרוק