תוצאות מיפוי בלוטות רוק

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

24/07/2016 | 11:10 | מאת: דני

שלום רב אני בחורה בת 21 ומזה כשנה הבלוטות מתחת לאוזניים מתנפחות לי לעיתים קרובות והמקום מאד מגורה, בין אם אכלתי ובין אם לא. הופניתי למיפוי בלוטות רוק ונרשם כדלקמן: קליטת החומר בבלוטות הרוק סימטרית ומעט איטית דו-צדדית, יותר בולט בבלוטות הפרוטיס משני הצדדים, מודגמת הפרשה לחלל הפה עו לפני מציצת לימון והמשך התרוקנות לאחר גירוי לימון. לסיכום: קליטת חומר מעט איטית, ללא עדות בהפרשה. אשמח להסבר ומשמעות התוצאה. בתודה מראש דני

דני שלום! נפיחות חוזרת בצידי הפנים בזמן האוכל מעידה לעיתים קרובות על תהליך חסימתי בבלוטות הרוק הגדולות. למיפוי במקרים כאלה יש חשיבות מועטה אם בכלל. ממליצה לפנות למומחה למחלות בלוטות הרוק להמשך בירור וטיפול. רפואה שלמה!

מנהל פורום בלוטות הרוק